pühapäev, 10. mai 2015

Mojito tort




Põhi: 400g küpsised,
 150g võid
Küpsised purustada, segada sulatatud võiga ja suruda vormipõhja

Täidis: 400g damerera suhkur
4 dl vett
münti
6 laimi
8 cl rummi
800g toorjuustu
6 dl rõõskakoort
16 želatiinilehte

Kastrulis keeda suhkur, vesi, mõndilehed ( või mõndi essents), laimi riivitud koor (nelja laimi). kuumuta keemiseni ja keeda umbes 20 minutit. Lase jahtuda. Pressi laimidest mahl ja lisa siirupi hulka.
Sega toorjuust ja kahe laimi riivitud koor. Lahusta külmas vees paisutatud želatiinilehed vähese kuuma veega ning lisa siirupi hulka. Lisa siirup ja rumm toorjuustule ning kõige lõpuks sega vahustatud koor. Vala täidis koogipõhjale ja lase üleöö külmikus tarduda. Kaunista
Tordi kaal 3,3 kg



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar