reede, 22. mai 2015

Mida ja millal me anname?



"Mis ON üks kingitus, mis pole sünnipäevakink?"
"See on kingitus, mida antakse siis, kui sul pole
sünnipäev.... On ju kolmsada kuuskümmend neli
päeva, millal sa võiksid saada neid kingitusi, mis pole
sünnipäevakingitused."
- ALICE JA MUINASJUTUVESTJA-

Hea on anda, kui küsitakse aga parem on anda ilma, et küsitakse, mõistmise läbi. Kui tihti sa peatud, et anda oma spontaanne tunnustus kellegile - kasvõi kimp lilli, tähistamaks projekti edukat lõpetamist, eriline raamat, et avaldada tänu kellelegi tema lahkuse eest või ilus kaart personaalse sõnumiga, et rõõmustada hädasolevat sõpra?
Mõnikord on parimad kingitused need, mis eiravad kõiki õpitud andmise reegleid.

"See, mida ma annan ja kuidas ma annan, võib muuta maailma - ma annan ja õpetan alati omaenese näitel."

Kui sa arvad, et sinu vähemolulised tegevused ja reaktsioonid omavad vähest või üldse mitte mõju, siis mõtle järele. Nii, nagu teadlased räägivad meile "Liblika efektist" - liblikas, kes lehvitab tiibu Louisianas, võib lõpuks oma energiaga luua tsunaami Lõuna-Aasias - meenutavad vaimsed targad meile, et see, mida teeme ja kuidas me teeme, võib sisuliselt muuta maailma. Liu I-ming. 18-nda sajandi taoist, väljendas seda teadlikkust, kui ta kirjutas: " Tark ütles: "Kui sa suudad üheks päevaks saavutada enesemeisterlikkuse ja tagasi pöörduda teisi arvestava käitumise juurde, pöördub terve maailm inimlikkuse poole" Mis sa arvad, kas inimlikkus sõltub sinust või teistest? Selles küsimuses on tõesti peidus tarkusetera."

Meie elamisviis on meie suurim kingitus maailmale. See on elu tuum. Me peame mitte ainult andma, mida omame, me peame samuti andma seda, mis me oleme

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar