Meditsiinis kasutatakse eelkõige äädikapuu kuivatatud lehepulbrit kui loodusliku tanniini allikat seedehäirete korral. Kuivatatud lehtede tanniinisisaldus on 15-20%. 
Kuivatatud viljakestadest valmistatud hapukat teed tarvitatakse palaviku alandaja ja organismi toniseerijana.
Palavikku alandava tee valmistamiseks võtke 1 kuhjaga teelusikatäis kuivatatud sumahhi 1 klaasi keeva vee kohta, laske kinnises nõus jahtuda joodava temperatuurini, kurnake ja tarvitage kas korraga või poole klaasi kaupa.
Toniseeriva ning organismi puhastava tee valmistamiseks võtke pool teelusikatäit kuivatatud sumahhi ja 1 kuhjaga teelusikatäis kuivatatud peenestatud hibiskust 1 klaasi keeva vee kohta, laske kinnises nõus jahtuda joodava temperatuurini ning tarvitage korraga. Külmetushaigustega sageli kaasneva kõhulahtisuse korral soovitatakse ära süüa ka tassipõhja jäänud teepuru. 

Äädikapuu toidus
Äädikapuu valminud punaseid vilju tarvitatakse nii värskelt kui kuivatatult veinide, jookide, kastmete ja pirukatäidiste valmistamiseks, suppide maitsestamiseks ning salatite lisandina. 
Kuna viljad sisaldavad rohkesti õun- ja viinhapet, on nad head sidruni asendajad, andes lisaks veel tugevat punast värvi. C-vitamiini võib viljalihas olla pea 100 mg/100 g (sidrunis 60-70 mg/100 g). 
Lihatoitudes lisatakse kuivatatud sumahhi eelkõige neeru- ja maksatoitudele, aga ka šašlõkile, loomalihahautistele ja punasele kalale. Türgis ja Iraanis riputatakse sumahhipuru keedetud riisile, döner kebabile, salatitele ja liharoogadele. Liibanonis lisatakse sumahhi fattoush-salatile (Caesari salatiga sarnane köögiviljadest ja saiatükkidest koosnev salat). Sumahh kuulub araabia maades kasutatavasse zaatar'i maitseainesegusse.
Sumahhi võib roogadele lisada analoogselt sidrunhappega. Lisaks võib sumahhi kasutada ka valmisroogade garneeringuks. Puistake veidi sumahhi näiteks grillitud kalale või kanalihale, lisage ürdi- või kuskussisalatitele, segage spinati-juustusegule ja kasutage pirukatäidisena. 
Sumahh on üsna maheda maitsega, nii et seda võib roogadele julgelt lisada mitte noaotsa- vaid supilusikatäie. 
Sumahh lisatakse roogadele kuumtöötlemise lõpus, kuna liigne kuumutamine lahjendab selle maitseomadusi. Sumahh säilib õhukindlas kotikeses külmkapis kuni aasta, ent on parim suhteliselt värskelt.